{ "title": "Vücut Geliştirme Antrenman Programı", "image": "https://www.vucutgelistirme.gen.tr/images/Vucut-Gelistirme-Antrenman-Programi-78593.jpg", "date": "21.01.2024 05:56:03", "author": "mustafa zafer kaya", "article": [ { "article": "Vücut geliştirme antrenman programı fit kalmak ve iyi görünmek isteyen herkesin takip etmesi ve uygulaması gereken programdır. Günümüzde özellikle sosyal medyanın sık kullanılması insanların dış görünüşe eskisinden daha fazla ilgi göstermesine neden olmuştur. Fakat vücut geliştirme adına doğru bilinen birçok yanlış ve yanlış bilinen birçok doğru vardır. Vücut geliştirme antrenman programı eğer imkân varsa sertifikalı bir eğitmen tarafından hazırlanmalı ve onun denetimi altında uygulanmalıdır. Aksi takdirde sonu gelmez kas ağrıları ve istenmedik sakatlıklara davetiye çıkarabilirsiniz.

Vücut geliştirme antrenman programı nasıl olmalıdır?
Tüm vücut için erkek-kadın, yaş, boy ve kilo fark etmeden herkesin yapabileceği şınav, mekik, barfiks, sustalı çakı (1 şınav ardından 1 zıplama), çökme kalkma, komando dansı ile sprint (Hız koşusu), düz koşu ve rampa koşusu ideal bir vücut geliştirme antrenman programı dallarıdır. Bu antrenman programları sporcunun kendi boy ve kilo endeksine göre yapıldığı için kas ağrısı ve sakatlanma riski daha azdır. Bu programların farklı sıra ve düzende hızlı ve ara vermeden ortalama 5-10 arasında yapılıp bitirilmesi esasına dayanan freeletics spor aletlerine ihtiyaç duymadan yapılan vücut geliştirme antrenman programıdır. Bu spor için her hafta farklı bir program alınır. İlk haftalarda birer gün aralarla aynı program uygulanır. İlk gün örneğin 7 dakikaya yapılan bir set ikinci programda 7 dakikanın altına düşürülmeye çalışılır. Üçüncü günde ikinci günün de altına düşmeye çalışılır. Amaç hızı arttırıp direnci de düz oranda arttırmaktır. İkinci hafta farklı bir program uygulanır ve aynı metot izlenir.

Vücut geliştirme antrenman programları arasında en yararlı bir diğer spor da yüzme sporudur. Özellikle kol ve bacak için eşi bulunmaz bir spordur ve sağlıklı yaşamak için herkese tavsiye edilir. Ayrıca basketbol, futbol, voleybol, hentbol, paten, bisiklet sürmek gibi oyun, yarış ve yaşam tarzları da vücut geliştirmeye katkı sağlar. Hangi program uygulanırsa uygulansın ek olarak günde 15 dakika ve yarım saat arasında yoga yapmak vücut geliştirme antrenman programından elde ettiğiniz sonuçları arttırılabilir. Yoga hareketleri yer yer açma-germe de içerdiği için esnekliği arttırır. Vücut için yararlı olduğu kadar zihinsel olarak da dinginlik verir.
" } ] }